Trainingsfilosofie

detail-img

Filosofie Systema Mysafehouse

Systema is een allround krijgskunst; Zelfverdediging gaat over het voorkomen of ontwijken van aanvallen of indien nodig daarbinnen leren 'handelen'; bewegen, ontzetten, ruimte maken ... vechten indien nodig!

Vanuit universele principes creëer je een eigen systeem om jezelf en anderen te beschermen!

Geen mens is gelijk, geen situatie is gelijk en er is niemand die precies gelijk zal reageren in soortgelijke situaties. Het is daarom zaak er achter te komen wat voor jouw het beste is, om jouw eigen systeem te creëren. Systema, een Russische krijgskunst, biedt die mogelijkheid. Ik begeleid je bij het zoeken naar die methode, zonder strenge opgelegde adviezen en dwingende tradities.

Dienstbaar, eerlijk en oprecht. Ik benader mijn leerlingen altijd met een open hand. Zowel fysiek als mentaal intensief, incasseren waar nodig, zeer toepasbaar en te verwerken in elke denkbare conflictsituatie maar altijd met veel respect voor elkaar en met een grote ‘funfactor’. Train je ‘die’ specifieke vaardigheden omdat je instructeur je dat opdraagt? Of train je omdat je dat zelf wilt. Durf te kiezen voor het stellen van je eigen grenzen. Niemand kan bepalen tot hoever jij kunt gaan. Dat kun je alleen zelf. Datzelfde gaat op voor het aanleren van vaardigheden, inzichten, technieken hoe je het maar wilt noemen; neem je zomaar aan wat je leraar, of een ‘goeroe’ zegt? Probeer vooral houdingen en bewegingen uit, fysiek en mentaal … wees nieuwsgierig. Voeg daar onbevangenheid aan toe, wat humor en relativeer. Wat is goed wat is fout? Hetgeen voor jouw goed is of goed voelt, kan voor een ander helemaal niet comfortabel zijn. We denken, zitten en bewegen veel in hokjes. Soms is dat functioneel. Af kaderen om te kunnen focussen op een deelgebied van je ontwikkeling. Vaak echter te beperkend, te bekrompen zelfs. Open die box, laat een deurtje openen door wie dan ook, neem die stap en ontdek. Als het niet goed voelt, is het waarschijnlijk ook niet goed. Neem vooral zelf initiatief tot het (laten) openen van die deuren, vraag maar gerust. Nodig jezelf uit, nodig anderen uit deel te nemen aan je ontdekking. De stap van vragen wordt zo vaak over geslagen. Ligt zo voor de hand, en kan je zoveel opleveren.